Prireditvena lokacija

V slogu art nouveauja zgrajen Grand Hotel Union stoji na izvrstni lokaciji prav v središču mesta, s pogledom na Prešernov trg, Tromostovje in Ljubljanski grad. Do njega vodijo dobre cestne povezave z vseh večjih avtocest, železniške in avtobusne postaje ter z letališča Jožeta Pučnika. Hotel ponuja tudi zavarovano podzemno parkirišče.

Nahaja se na naslovu: Miklošičeva cesta 1, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Zemljevid

Ljubljana

Miran Rebrec/CC-BY-SA-3.0

Ljubljana je prestolnica s srednjeevropskim značajem, ki leži na sotočju Ljubljanice in Save, na pol poti od Alp proti Jadranskemu morju.  Svojim obiskovalcem in prebivalcem nudi vse, kar ponujajo tudi druge sodobne prestolnice, a je ob tem vseeno ohranila prijaznost majhnega mesta, v katerem vlada sproščeno vzdušje.Njena neposredna okolica je polna naravnih lepot in kulturnih znamenitosti, ki pričajo o zanimivi zgodovini in vabijo k sprehodom, daljšim turam in kolesarskim izletom, med katerimi je mogoče naleteti tudi na izvrstne kulinarične užitke.

Slovenija

Michael Gäbler/CC-BY-SA-3.0

Slovenija leži v osrčju Evrope, na stičišču Alp, Sredozemlja, Krasa in Panonske nižine. Spričo tega se ponaša z za svojo velikost izjemno geografsko, jezikovno in kulturno pestrostjo. Na tem območju se že od nekdaj srečujejo slovanski, germanski, romanski ter ugrofinski vplivi, kar Slovenijo uvršča na vrh evropskih držav po kulturnem in jezikovnem bogastvu ter ji podeljuje svojevrsten značaj.

Naravne lepote

Andrejj/CC-BY-SA-3.0.

Triglav, najvišji vrh

Rok Huskić/CC-BY-S-2.0

Strunjanski zaliv

Vera Zupančič/CC-BY-SA-3.0

Goriška Brda

Pogled s Slivnice na Cerkniško jezero

Kontakt:

Simon Krek


Pišite na:

euralex2018@seznami.cjvt.si

Če se želite naročiti na novice o kongresu, kliknite na spodnjo povezavo:

Novice o Euralex 2018

Glavni sponzorji:

Sponzorji: